Blog

Welke storageoplossing past het best bij uw organisatie?

Er zijn veel verschillende manieren van storage beschikbaar op de markt: van traditionele hardware based storage-oplossingen tot all-flash en van hybride cloudoplossingen tot block based scale out. Voor iedere uitdaging is er wel een oplossing uit het Solid Team for IT-portfolio die er het best bij past. In deze blog vindt u de oplossingen van Fujitsu, NetApp en SUSE en de specifieke pijnpunten waar deze op inspelen.

Lage latency & hoge snelheid?
Fujitsu ETERNUS ECB

Heeft u te maken met grote, voorspelbare workloads en daardoor behoefte aan een betrouwbare oplossing met lage latency en hoge snelheden? Het bewezen ETERNUS-portfolio van Fujitsu biedt hiervoor de ideale bouwstenen. Om te voldoen aan de hoge performance en lage latency eisen, maar zeker om de batchverwerking te optimaliseren, zijn traditionele External Controller Based (ECB) storage-systemen (eventueel uitgerust met flash-technology) nog steeds een goede keuze. Met ETERNUS DX biedt Fujitsu hiervoor de ideale oplossing.

Grote mate van wendbaarheid en flexibiliteit nodig?
Fujitsu ETERNUS AF en NetApp AF

Heeft uw IT-omgeving behoefte aan flexibele, betrouwbare en efficiënte en snelle storageruimte? De all-flash oplossingen van Fujitsu ETERNUS AF en NetApp AF bieden uitkomst. Deze technologie maakt het mogelijk om binnen no-time te groeien in capaciteit, zonder dat de prestaties van de omgeving er onder lijden.

Een flexibele schil nodig om uw datacenters?
NetApp Data Fabric

Heeft u naast uw reguliere datacenter behoefte aan uitwijkmogelijkheden naar de cloud? Dan is de NetApp Data Fabric wellicht iets voor u. Met NetApp Data Fabric biedt NetApp een efficiënte en flexibele setup voor zowel block-based alsook file-based storage. De oplossing zorgt ervoor dat u data gemakkelijk repliceert en transporteert van uw on-premise storageomgeving naar de cloud en van de ene cloud-omgeving naar de andere. De NetApp Data Fabric wordt gekoppeld aan uw datacenter en laat u gemakkelijk nieuwe resources toewijzen in de cloud via het NetApp Data Fabric portaal.

Flexibele en kostenefficiënt omgaan met storage?
Ga voor de open stack oplossing van Fujitsu, NetApp en SUSE

Soms hebt u de flexibiliteit nodig om per workload op te kunnen schalen in opslagcapaciteit. Een software-defined, scale-out en/of cloud-enabled concept biedt hiervoor een flexibele oplossing. Dit geldt zeker wanneer u gebruikmaakt van aanvullende storagediensten in de public cloud. Fujitsu biedt hiervoor in samenwerking met NetApp (scale-out) en SUSE een ‘open-stack’ storage-oplossing aan.

Uw storagebeheer zo eenvoudig mogelijk en tijdbesparend?
Ga voor software defined

Wanneer u uw storage-omgeving uitbreidt om de datagroei bij te houden wordt het beheer vaak meer complex. Door software defined te werken kunt u al uw storage-resources virtualiseren en gemakkelijk in één centrale pool up- of downgraden. Dit kan bijvoorbeeld met de NetApp Datafabric, maar ook met de oplossingen van SUSE.Naast de op hybrid-IT gerichte oplossingen van Fujitsu en NetApp en om de limieten van een file-systeem te overstijgen, bestaat er tevens een nieuwe trend van object based en scale out-storage. De software defined storage-oplossing die door Fujitsu en SUSE aangeboden wordt, biedt naast flexibiliteit ook voordelen op niveau van management.

Hoe dan ook: ga voor een point of contact met uw Solid Team for Storage

Welke oplossing is er het meest geschikt voor uw organisatie? Misschien heeft u al een idee, misschien heeft u onze hulp nodig. Met Solid Team for IT bieden we hiervoor één universele hulplijn met de gebundelde expertise van Fujitsu, NetApp en Suse. Wilt u eens vrijblijvend met ons sparren? Neem hier contact met ons op.

De meest prominente pijnpunten op het gebied van storage

De opslag van gegevens wordt steeds belangrijker, daarom stelt men aanvullende eisen aan de storageomgeving. Om businessgroei te realiseren wordt de wens om met behulp van die data snel in te spelen op nieuwe kansen in de markt steeds prominenter. Dat heeft verregaande gevolgen voor uw storagelandschap. In dit e-book gaan we in op deze uitdagingen.

Download