Blog

Waarom juist deze samenwerking het verschil maakt voor SAP HANA

Nu migreren naar SAP HANA met S/4HANA stelt de toekomst van uw bedrijf zeker. Bij die overstap wilt u natuurlijk maximaal rendement halen uit uw investering. De nieuwe technologieën die SAP HANA met S/4HANA ondersteunt, worden echter alleen optimaal benut wanneer al uw systemen volledig met elkaar zijn geïntegreerd. Daarvoor is een combinatie van de juiste hard- en software, een slim besturingssysteem én een flexibele storage-oplossing essentieel. De integratie van die drie componenten is geen gemakkelijke klus, maar gelukkig hoeft u dat niet alleen te doen. In deze blog leest u hoe de krachtenbundeling van drie IT-specialisten u helpt om het maximale uit uw nieuwe SAP HANA met S/4HANA-omgeving te halen!

Een krachtige combinatie

Fujitsu kent dankzij haar jarenlange partnership met SAP de eisen van SAP-gebruikers als geen als geen ander. Daarom werkt het bedrijf samen met servicepartners om haar klanten end-to-end-oplossingen aan te bieden. Met behulp van haar kennis over technologie en industrie is het Fujitsu’s doel om complexiteit van SAP-infrastructuren te reduceren en het maximale uit SAP-investeringen van iedere klant te halen. Met die insteek is ook de samenwerking tussen Fujitsu, SUSE en NetApp ontstaan.

Fujitsu Primeflex als solide hardware-basis

De eerste vereiste om SAP HANA met S/4HANA volledig tot haar recht te laten komen is betrouwbare en high-performance hardware. Voor de implementatie van SAP HANA met S/4HANA biedt Fujitsu het geïntegreerde Primeflex systeem aan in combinatie met een supersnelle Intel® Xeon® processor waardoor real-time transacties en data-analyses mogelijk zijn. Primeflex integreert servers, opslag en netwerkverbindingen in één omgeving. Bovendien is het systeem voorgedefinieerd en voorgeconfigureerd waardoor SAP-implementatie zorgeloos verloopt.

Aangestuurd door het SUSE Linux besturingssysteem

De tweede eis om het maximale uit uw SAP HANA-omgeving halen, is het kiezen van het juiste systeem om uw hardware aan te sturen. Het SUSE Linux besturingssysteem is speciaal ontwikkeld voor de hoge performance-eisen die SAP HANA met S/4HANA vraagt en is hét door SAP aanbevolen ondersteunende operating system. Het systeem beschikt over tools voor automation management, stroomlijnt werkzaamheden en versnelt deployment. Hierdoor reduceert de complexiteit van uw IT-infrastructuur aanzienlijk. Belangrijk om te noemen is dat het systeem een uitgebreid security pakket en datarecovery-mogelijkheden biedt . De Linux Enterprise Server van SUSE ondersteunt op dit moment al duizenden SAP HANA installaties, waaronder de IT-omgeving van SAP zelf.

Met schaalbare, veilige dataopslag van NetApp

Tot slot heeft u een storage-oplossing nodig voor uw data in SAP HANA met S/4HANA. Een van de grote verschillen met traditionele ERP-systemen en SAP HANA, is dat HANA werkt met een in-memorydatabase waardoor het systeem real-time grote hoeveelheden data kan verwerken in haar eigen geheugen. Om dit optimaal te benutten biedt NetApp een geavanceerde storage-oplossing.

Door real-time analytics en applicaties in NetApp te bouwen kunt u datamanagementkosten tot wel 50% reduceren. Bovendien is de storage-oplossing schaalbaar en beschikt u over backup-, restore- en recovery-technologieën die in slechts seconden kunnen worden uitgevoerd. Net als SUSE Linux, zijn de Flash Storage Series (FAS en AFF) van NetApp speciaal ontworpen om de beste prestaties te leveren voor SAP HANA met S/4HANA. Dat betekent eenvoudig, beschermd en schaalbaar databeheer in uw nieuwe IT-infrastructuur.

Het geheel is meer dan de som der delen..

Fujitsu biedt in combinatie met SUSE en NetApp een krachtige, betrouwbare combinatie voor uw SAP HANA met S/4HANA-omgeving. Deze IT-infrastructuur is vooraf geïntegreerd, geconfigureerd en gevalideerd. Kortom, met deze samenwerking haalt u alles uit uw nieuwe IT-infrastructuur en bent u optimaal voorbereid op de digitale toekomst. Meer weten? Lees het e-book “De impact van SAP HANA: concrete bedrijfsvoordelen per afdeling” 

Wat levert een vernieuwde storage-omgeving uw organisatie concreet op?

We leven in een tijd waarin data permanent blijft groeien. Het veiligstellen van data wordt daarom steeds belangrijker en daarom is het vernieuwen van uw storage-omgeving cruciaal. Waar moet u storage-omgeving aan voldoen om dit te kunnen realiseren? Download de infographic!

Download