Blog

Waarom dit het moment is om uw SAP-omgeving kritisch te bekijken

Organisaties die SAP R/3 gebruiken bevinden zich op dit moment in een lastige situatie; het huidige SAP ERP-systeem werkt nog prima, maar ondertussen verandert de wereld door de digitalisering in rap tempo. Hoe lang voldoet de huidige ERP-oplossing nog aan de steeds hoger wordende eisen van de digitale samenleving? Traditionele ERP-systemen zijn niet ingericht om optimaal te profiteren van moderne technologieën. De vraag die IT-beheerders zich dan ook stellen is niet óf ze in de toekomst moeten migreren naar een nieuw systeem, maar wánneer. In deze blog leest u waarom het nu het moment is om te migreren naar SAP HANA en daarbij de combinatie op te zoeken met business suite S/4HANA.

Een systeemshift in de digitale wereld

In 2015 bracht SAP met S/4HANA niet zomaar een release uit, maar een product dat grensverleggend is op het gebied van Enterprise Resource Planning software. De introductie van S/4HANA betekende namelijk een compleet nieuwe benadering van ERP-systemen. S/4HANA is een suite die gebouwd is op het platform van SAP HANA. Het heeft een fundamenteel andere infrastructuur dan klassieke databases; het draait op in-memory platform waardoor uw aanvragen sneller verlopen, informatie real-time beschikbaar is en klaar is om nieuwe technologieën als Internet of Things, big data en real-time analytics te implementeren. Bovendien is dit ERP-systeem geschikt voor on-premise-, cloud- én hybride omgevingen. Dankzij de functionaliteiten in SAP HANA bent u klaar om de explosie van datastromen die in de toekomst op uw organisatie afkomt optimaal in uw voordeel te gebruiken.

De toegevoegde waarde van S/4HANA

SAP S/4HANA is in staat mee te bewegen met alle digitale ontwikkelingen van dit moment. Maar welke veranderingen heeft SAP precies aangebracht ten opzichte van traditionele datamodellen?

  • Een eenvoudiger systeem: SAP heeft de gebruiksvriendelijkheid van het systeem aanzienlijk verbeterd. Via een simpele interface beheert u alle data en applicaties op een centrale plek. Het monitoren en controleren van datastromen was nooit zo gemakkelijk.
  • Direct inzicht door real-time data: S/4HANA ondersteunt real-time data-analyses. Zo heeft u meteen inzichtelijk hoe uw organisatie ervoor staat. Denk bijvoorbeeld aan costs and revenue analysis, predictive modelling en cashflow optimisation. U heeft direct gedetailleerd zicht op uw KPI’s, u kunt modellen bouwen, effecten voorspellen en gerichte bedrijfsbeslissingen nemen.
  • Efficiënte inrichting: de nieuwe omgeving beschikt over 45 procent minder coderegels, 48 procent minder tabellen en 46 procent minder data-elementen. Dat leidt concreet tot minder onderhoud, kortere innovatiecycli en kortere reactietijden. Het systeem werkt niet meer met supporting data en is daarom flexibeler.

Een omgeving die volledig aansluit op uw wensen

Veel bedrijven worstelen met de keuze tussen on-premise en cloud. Daarnaast hebben zij te maken met gesloten infrastructuren. Hierbij is het koppelen van systemen van verschillende leveranciers erg complex. Door over te stappen naar SAP HANA heeft u de keuzevrijheid om uw infrastructuur in te delen zoals u wilt, omdat het geschikt is voor alle omgevingen. Zo beschikt uw organisatie over de meest uitgebreide configuratiemogelijkheden die volledig aan te passen zijn op uw specifieke bedrijfslogica.

Migreren naar een nieuw systeem is een proces waar veel organisaties tegenop zien en daarom stellen veel bedrijven dit uit. Migratie biedt u echter de kans om voor te lopen op concurrenten. U kunt namelijk processen standaardiseren, vooruitstrevende technologieën implementeren en een verouderde infrastructuur vervangen. Nu migreren naar SAP HANA met S/4HANA stelt de toekomst van uw bedrijf zeker.

Het migreren naar SAP HANA is een complex proces. Gelukkig hoeft u dit niet alleen te doen. Wilt u meer weten over een soepele en succesvolle migratie naar SAP HANA? Lees in ons e-book hoe u de belangrijkste pijnpunten van migratie uit de weg kunt gaan of neem contact met ons op.

Wat levert een vernieuwde storage-omgeving uw organisatie concreet op?

We leven in een tijd waarin data permanent blijft groeien. Het veiligstellen van data wordt daarom steeds belangrijker en daarom is het vernieuwen van uw storage-omgeving cruciaal. Waar moet u storage-omgeving aan voldoen om dit te kunnen realiseren? Download de infographic!

Download